Minulle annettiin tyylisuunnista Provence, mikä osoittautui runsaudensarveksi. Vaikka jaoin tyylisuunnan kolmeen eri kategoriaan, jouduin tekemään paljon karsintaa ja yleistämistä.

Sisustusakatemian koulutusta on nyt käyty kolme kuukautta. Ensimmäisen tehtävän myötä tutustuimme 18 eri sisustustyyliin kunkin opiskelijan esitellessä yhden.

Aina, kun on kysymys valinnoista, astuu kuvaan myös subjektiivinen tulkinta. Näissä kolmessa kuvakollaasissa esittelen oman tulkintani Provence-sisustustyylistä, joista jokaiseen löytyy upeat puulattiavaihtoehdot INNOfloorin lattiavalikoimasta.

Sisustustyylien jälkeen olemme perehtyneet tilasuunnitteluun ja sen esittämiseen piirtämällä. Pohjapiirustukset, seinäprojektiot, perspektiivin pakopisteet ja muut kommervenkit ovat tulleet tutuiksi mutta ehkä ei vielä ihan täysin sisäistetyiksi. Tekninen piirtäminen ei ole lempijuttujani mutta sekin kuuluu oleellisesti sisutussuunnitteluun. 

Toinen tehtävämme on Kuutio, jossa sisämitoiltaan 4 x 4 x 4 metrin kuutioon on saatava mahtumaan kahden hengen asuminen kaikkine tykötarpeineen. Koska tilaa on vähän, on Granab-lattiajärjestelmämme loistava ratkaisu kaiken tekniikan mahduttamiseksi pieniin neliöihin. Granabin avulla sen voi asentaa näppärästi lattiapinnan alle. Tämä tehtävä innosti minua erityisesti ja sen parissa menikin yksi kokonainen vuorokausi yhtä soittoa, kun ideat pulpahtelivat valtoimenaan. Tehtävä on puhtaaksi piirtämistä vaille valmis ja esittelen sen toukokuun lopulla tehtävän palauttamisen jälkeen.

Kyllä on mielenkiintoista mutta työkiireiden lomassa haastavaa. Olisi ihanaa uppoutua sisustussuunnittelun maailmaan ajan kanssa!

Keväisin terveisin Tiina