Sisustusakatemian syyslukukausi alkoi yritysvierailuilla. Tutustuimme ensin erilaisiin laattoihin ja kylpyhuonekalusteisiin ja sitten keittiöihin. Viimeksi olen tutustunut aiheisiin oman remontin aikoihin 14 vuotta sitten ja olihan markkinoille tullut kaikenlaisia kauniita ja käytännöllisiä uutuuksia.

Jo keväällä saimme harjoitustehtävän, jossa omakotitaloon piti suunnitella keittiöremontti. Remontoitava tila oli suuri ja toiveita keittiön suhteen aika paljon. Minä en henkilökohtaisesti pidä avoimista keittiöistä ja saarekkeisiin olen kerta kaikkiaan kyllästynyt. Haluan kokata rauhassa siihen suunnitellussa tilassa ja istua aterioimaan niin, että kokkauksen käryt ja kaaos ei häiritse ruoasta nauttimista. Niinpä halusin suunnitella erillisen keittiön arkiruokailutilalla ja ruokasalin sunnuntaipäivällisiä ja vieraiden kestitsemistä varten.

Ymmärsin yhden aikaisemmista tehtävänannoista väärin, minkä takia minulla oli jo valmiiksi kerättyä materiaalia mustavalkoista keittiötä varten. Halusin hyödyntää jo tehdyn työn ja siksi keittiöstä tuli musta, vaikka siihenkin olen jo lopen kyllästynyt. Valitsin molempiin tiloihin öljytyn B:hardin Tammi Crack -kovapuulattia, koska se näyttää upealta mustien kalusteiden kanssa ja kestää hyvin keittiön haasteita. Mustien keittiökalusteiden vastapainoksi valitsin päätyseinään ja sivuseinien välitilaan valoisan mustavalkoisen tapetin, jonka suojaksi asennetaan välitilan korkuinen lasilevy myös päätyseinälle. Keittiön toiseen päähän suunnittelin kodikkaan arkiruokailutilan kulmasohvalla, jossa on kiva istua myös lukemassa lehteä, tekemässä koulutehtäviä tai pitämässä kokille seuraa.

Tämänkin tehtävän kohdalla kävi samoin kuin kuutiossa, että itse ideointi ja suunnittelu kävi käden käänteessä mutta tekninen toteuttaminen Sketcupilla oli kovan työn takana. Aika loppui taas kesken ja niinpä ilmettä ja kodikkuutta luovat yksityiskohdat jäivät tästäkin työstä puuttumaan.

Kyllä tämä suunnittelu olisi niin mukavaa, jos olisi enemmän aikaa. Aikaa kartuttaa teknisiä taitoja ohjelmien käytössä ja sen jälkeen aikaa antaa ajatusten lentää ja ideoiden pulputa.

Nautitaan syksyn sadosta ja väreistä sekä pimenevistä ja tunnelmallisista illoista!

Syysterveisin Tiina