Elinikäistä oppimista

Täytin juuri kuusikymmentä vuotta ja muutamaa päivää aikaisemmin aloitin vuoden kestävän sisustussuunnittelijan koulutuksen. Minulla on jo kolme tutkintoa ja kaksi erikoistumiskoulutusta mutta uteliaisuuteni ei vaan meinaa millään tyydyttyä. Sopivin väliajoin on saatava haasteita ja opittava jotain uutta. Minna Canthin sanoin haluan kaikkea muuta, kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuollutta elämää.

Nyt siis olen hakemassa lisätietoa sisustamisesta, mikä on ollut rakas harrastus jo lapsesta saakka. Jo kuusikymmenluvulla istuin isääni vastapäätä hänen piirustuspöytänsä ääressä ja ”sisustin” hänen piirtämiensä omakotitalojen ja kesämökkien pohjapiirustuksia. Sain seitsemänvuotiaana oman huoneen, ja sen sisustus oli selkeänä mielessäni jo ennen uuden talomme valmistumista. 

Sen jälkeen olen suunnitellut ja sisustanut koteja opiskelijakämpistä omakotitaloihin, aina Savon sydämestä Lähi-Idän hiekkamaihin. Vauhdikkaan ja vaihtelevan elämämme takia en ole voinut harrastaa mitään säännöllistä kodin ulkopuolella, joten olen harrastanut koko tarmollani kotia ja sen asukkaita. 

Lopullisen sysäyksen sisustussuunnittelun opiskelulle antoi siirtyminen perheyrityksemme INNOfloor Oy:n palvelukseen. Puulattioita ja muitakin puisia sisustusmateriaaleja maahantuovassa yrityksessämme minun vastuullani on markkinointi ja yhteydenpito sisustuksen ammattilaisiin. Sisustussuunnittelijan koulutuksen myötä uskon pystyväni palvelemaan paremmin asiakkaitamme niin uusia tuotteita valitessani kuin asiakkaalle parhainta lattiaa etsiessäni.

Koulutus on saatu hyvin käyntiin ja ensimmäinen tehtävä on jaettu. Minulle annettiin tyylikollaasin aiheeksi Provence. Se on aika kaukana omasta sisustustyylistäni ja siksi hyvin mielenkiintoinen. Maahantuomamme B:hard-kovapuulattian Tammi Crack sopii mielestäni Provencen tyyliin loistavasti. Niinpä aloitan tyylikollaasini rakentamisen sen ympärille.


Tervetuloa mukaani mielenkiintoiselle matkalle sisustuksen maailmaan! 

Terveisin Tiina