You are on desktop device so, use desktop navigation.

AJANKOHTAISTA

Soveltuuko B:hard-puulattia talvet kylmillään olevalle kesämökille

Me oletamme, että ylivoimaisten ominaisuuksiensa vuoksi B:hard-puulattia soveltuu hyvin myös perinteisiin talvet kylmillään oleviin kesämökkeihin. Mutta emme usko mitään, ennen kuin itse näemme, joten teemme empiirisen talvitestin.

Matti asensi lastemme aittaan B:hardin Tammi Style Saphir -lattian. B:hard asennettiin entisen lankkulattian päälle, joten aluskatteeksi laitettiin Tuplex HB White.

Aitta on suurimman osan talvesta kylmillään ja se lämmitetään vain kerran tai kaksi, kun porukkaa on yhtä aikaa isompi määrä. Kosteuden ja lämpötilan vaihtelua on siis luvassa suuntaan ja toiseen.

Asennus kävi käden käänteessä. Lankut olivat suoria ja napsahtivat paikalleen kuin kassakaapin ovet vaikka laudat olivat olleet irrallaan kylmässä varastossa syyskuun Habitare-messuista lähtien.

B:hard-puulattia reagoi kosteuden ja lämpötilan vaihteluihin huomattavasti vähemmän kuin perinteinen parketti- tai lautalattia. Woodpowder-tekniikan ansiosta viilu pysyy hyvin kiinni HDF-rungossa ja koko paketti pysyy kuosissaan kosteusvaihteluista huolimatta.

Ensi kesänä näemme, pitääkö tämä paikkansa myös Suomen talven äärimmäisissä olosuhteissa. Toivotaan kunnon pakkastalvea!

Viimeisimmät artikkelit

Kylmän mökin lattia puusta – kyllä onnistuu! 

Voiko kovetetun B:hard-puulattian asentaa mökille, jossa lämpötilat vaihtelevat? ...

B:hardin asennus on helppoa – lue vinkkimme!

Kovetetun B:hard-puulattian asentaminen onnistuu käsistään kätevältä ihmiseltä varsin ...

Kruunaa asunnon flippaus tyylikkäällä B:hard-puulattialla

Asunnon flippaus on tasapainoilua monen tekijän suhteen. Flippaaminen ...

Öljytty B:hard – puulattia ilman synteettisiä ainesosia

Haluatko kotisi lattiaan 100-prosenttisen luonnontuotteen? Kovetettu B:hard-puulattia on ...

Keittiön lattia puusta – B:hardilla onnistuu!

Keittiön lattian pitää olla kaunis, kestävä ja miellyttävä kokkaajan jaloille. Kovetettu B:hard-puulattia täyttää vaatimukset.