You are on desktop device so, use desktop navigation.

Art of wood

INNOart on syntynyt rakkaudesta puuhun ja kunnioituksesta sen ainutlaatuisuutta kohtaan. Jokainen puu on oma yksilönsä, jonka kuoren alle on piirtynyt vuosi vuodelta puun koko tarina. Luonnon muovaama taideteos on kasvun voimasta kertoessaan vahva mutta samalla herkkyydessään vailla vertaa.

Tervetuloa tuhansien tarinoiden maailmaan!

INNOart-taulujen aito puuviilu tulee RoHolin viilutehtaalta Itävallasta. Puulajeina ovat klassinen ja jyhkeä tammi, tumma ja moni-ilmeinen mustajalopähkinä, lämpimän punaruskea kirsikka eli kiiltotuomi ja selkeät vuosirenkaat kasvattava lännendouglaskuusi. Millinohuet viilut on leikattu tukin päästä poikittain ja niiden halkaisija vaihtelee puun iän mukaan 30-90 cm (80-250 vuotta).

Viilut työstetään käsityönä Suomessa. Viilun taustatukena oleva kuitukangas leikataan tarkasti pois viilun reunoista ja viilussa olevista koloista ja halkeamista. Sen jälkeen viilu öljytään puun värin syventämiseksi ja säilyttämiseksi. Viilut kiinnitetään happovapaalle taulukartongille ja kehystetään ammattitaitoisesti UV-suojan antavalla ja vain vähän heijastavalla taidelasilla.

Aidon puun luonteeseen kuuluu puun syykuvion ja värisävyn yksilölliset vaihtelut, joten jokainen taulu on ainutkertainen oma yksilönsä. Siksi taulut numeroidaan. Taulun takana on kerrottu puulaji, sen kasvupaikka, kaatovuosi ja ikä. Asiakas voi valita tauluunsa yksilöllisen viilun alla olevasta galleriasta.

Viilugalleria

YouTube video