You are on desktop device so, use desktop navigation.

AJANKOHTAISTA

Valitse lattiaan vastuullinen B:hard-puulattia

Oman kodin rakentaminen on yksi niistä tilaisuuksista, jolloin voi tehdä merkittäviä vastuullisia valintoja. Rakennusmateriaalien valinnalla voi vaikuttaa sekä rakentamisen vastuullisuuteen että siihen, kuinka turvallista ja terveellistä kodissa on asua.

B:hard-puulattian tuotantoketju on täysin eurooppalainen. Sen ansiosta kaikilta valmistajilta löytyy laadun ja ympäristövastuullisuuden osoittavat sertifikaatit ja yritykset aidosti täyttävät näiden sertifikaattien edellyttämät vaatimukset.

Koko toimitusketjun toimintaa kehitetään koko ajan ympäristöystävällisemmäksi, ja jo pelkästään eurooppalaisten lakien noudattaminen tarkoittaa toimenpiteitä, jossa ympäristö, ihmiset ja hyvä hallinto yhdistyvät.

Tammipuita vastuullisessa metsässä.
B:hard-puulattiassa käytetty pintamateriaali tulee sertifioiduista, kestävästi hoidetuista tammimetsistä.

Vastuullista materiaalien käyttöä

B:hard-puulattiassa käytetty pintamateriaali tulee sertifioiduista, kestävästi hoidetuista metsistä. Siitä vakuutena on PEFC Chain of Custody -sertifikaatti.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että pystymme jäljittämään puun alkuperän jopa tiettyyn metsään saakka. Pintamateriaalissa käytetty tammi tulee Unkarista, Puolasta, Kroatiasta, Itävallasta, Ranskasta tai Ukrainasta. Venäläistä puuta ei käytetä.

B:hard-puulattian pintaviilu valmistetaan Itävallassa eurooppalaisten ympäristö- ja sosiaalisten standardien mukaisesti. Loppukäyttäjä voi siis luottaa siihen, ettei valmistuksessa ole riistetty ihmisiä tai ympäristöä.

B:hard-puulattian valmistajalla, itävaltalaisella Stöckl Parketilla, on työn alla Environmental Product Declaration (EPD), jossa ilmoitetaan tuotteen hiilijalanjälki koko elinkaaren ajan. Suuri osa tuotannossa tarvittavasta sähköstä tulee tehtaan katolle asennetuista aurinkopaneeleista.

Kiinnostuitko kovetetusta B:hard-puulattiasta?

Säästeliästä materiaalin valmistusta

Perinteiseen parkettiin verrattuna B:hard-puulattian valmistuksessa käytetään arvokasta tammea hyvin säästeliäästi. Samasta tukista saadaan 6–7 kertaa enemmän kulutuspintamateriaalia kuin parketin valmistuksessa. Syynä on B:hardin valmistustapa, jossa leikkuri tekee tukista siivuja siten, ettei prosessissa synny ollenkaan sahanpurua.

Pintaviilut yhdistetään muihin raaka-aineisiin eli runkomateriaali Compositeciin ja koivuiseen pohjaviiluun. Tammipinnan kovettaminen tapahtuu Woodpowder-menetelmällä. Woodpowder on puusta itsestään erotettu viiden ainesosan sekoitus.

Woodpowderin, kovan paineen ja korkean lämpötilan yhdistelmä liimaa, kittaa ja kovettaa pintaviilun noin kolme kertaa kovemmaksi kuin normaalin tammisen parketin pinta on. Tämä antaa B:hard-puulattialle ainutlaatuisen kolhuja ja iskuja kestävän pinnan.

Myös B:hardissa käytetty aito puuöljy tulee puusta.

Tyttö roikkuu renkaista.
Lapset viihtyvät lattianrajassa. Siksi turvallinen lattiamateriaali on erityisen tärkeää lapsiperheissä.

Ei epäilyttäviä päästöjä

Puupohjaiset aineet ovat vastuullisia valintoja niin ympäristön kuin kodin asukkaiden kannalta.

Jos lattiassa on käytetty kemikaaleja tai liimoja, niistä voi lähteä esimerkiksi formaldehydipäästöjä. Lapsiperheille tällä on erityistä merkitystä, koska pienimmät lapset ryömivät ja konttaavat lattialla – ja välillä maistelevatkin sitä.

Myös suuremmat lapset viihtyvät usein lattianrajassa leikkien ja pelaillen. Sen vuoksi on tärkeää, ettei lattianrajassa olevassa mikroilmastossa ole lattiasta nousevia kemikaaleja.

Myös B:hardin paloturvallisuus on erittäin hyvä. Se syttyy huonosti, ei pidä paloa yllä eikä muodosta runsaasti savua. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi sitä, ettei B:hard syty takasta lentävästä kekäleestä. Toki kekäle voi jättää lattian pintaan mustan jäljen.

Pitkä käyttöikä tukee vastuullisuutta

Yksi B:hardin vastuullisuutta nostava ominaisuus on sen pitkä käyttöikä. Asianmukaisesti käytettynä ja huollettuna lattiamateriaali kestää monta kymmentä vuotta.

Lisäksi uivana asennetun B:hard-puulattian voin halutessaan poistaa ja ottaa vaikka mukaansa uuteen kotiin tai kierrättää toiseen käyttötarkoitukseen.

Kun B:hard-puulattia tulee käyttöikänsä päähän, se voidaan hyödyntää polttamalla esimerkiksi saunan uunissa.

Haluatko sinäkin vastuullisen ja kestävän puulattian? Ota meihin yhteyttä ja tilaa maksuttomat mallipalat kovetetusta B:hard-puulattiasta!

Viimeisimmät artikkelit

B:hard on hotelliin hyvin sopiva lattiamateriaali

Hotellin yleisten tilojen ja hotellihuoneiden lattiamateriaali joutuu käytössä ...

Kylmän mökin lattia puusta – kyllä onnistuu! 

Voiko kovetetun B:hard-puulattian asentaa mökille, jossa lämpötilat vaihtelevat? ...

B:hardin asennus on helppoa – lue vinkkimme!

Kovetetun B:hard-puulattian asentaminen onnistuu käsistään kätevältä ihmiseltä varsin ...

Kruunaa asunnon flippaus tyylikkäällä B:hard-puulattialla

Asunnon flippaus on tasapainoilua monen tekijän suhteen. Flippaaminen ...

Öljytty B:hard – puulattia ilman synteettisiä ainesosia

Haluatko kotisi lattiaan 100-prosenttisen luonnontuotteen? Kovetettu B:hard-puulattia on ...