B:hard Modern (kalanruoto)

Etsitkö juuri teidän tarpeisiin sopivaa lattiaratkaisua, mutta jokaisessa vaihtoehdossa tuntuu olevan omat huonot puolensa? Siinä tapauksessa voimme luottavaisin mielin suositella B:hardia! Lue alta lisää ja tilaa veloituksettomat mallipalat kotitestiä varten.

B:hard Modern on markkinoiden ensimmäinen aidosti uivana (liimatta) asennettava puinen kalanruotolattia. Jämäkän ja vain vähän kosteusvaihteluissa elävän rakenteensa ansiosta se ei nitise eikä natise, vaikka sitä ei liimattaisi alustaan.

Uudella Woodpowder-menetelmällä tammisesta pintaviilusta on saatu 3 x kestävämpää käsittelemättömään tammeen verrattuna. Sitä ei voi eikä tarvitse hioa, koska pinta kestää hyvin kovaakin kulutusta kuten iskuja, koiran kynsiä ja korkokenkiä.

B:hard sopii mainiosti kodin lattioihin, mutta on myös loistava lattiaratkaisu ravintoloihin, hotelleihin, liiketiloihin ja muihin kovan kulutuksen kaupallisiin tiloihin. B:hardin lankkutuotteiden tavoin sillä on ylivertaiset ominaisuudet verrattuna perinteiseen kalanruotoparkettiin, mutta hinta on huomattavasti edullisempi.

Perinteistä parkettia ohuempana B:hard soveltuu loistavasti saneerauskohteisiin. Myös kosteusvaihteluiden vaikutukset ovat perinteiseen parkettiin verrattuna huomattavasti pienemmät, joten B:hard sopii erinomaisesti käytettäväksi lattialämmityksen kanssa. Valmistaja antaa B:hardille kotikäytössä 10 vuoden ja julkisissa tiloissa 5 vuoden takuun.

B:hard-kalanruotolattiaa valmistetaan tammesta oksattomana Style-lajitelmana kolmessa sävyssä: luonnon tammi, Diamant ja Saphir. Pintakäsittelynä on öljy tai kulutusta hyvin kestävä Forte-lakka.

Ominaisuuksista lisää tuote-esitteessä.

B:hardin valmistaja Stöckl Parkett GmbH on itävaltalainen parkettialan perheyritys. Uuden kovetetun B:hard-puulattian lisäksi Stöckliltä löytyy kattava valikoima perinteisiä alustaan liimattavia parketteja.

INNOfloor edustaa Stöcklin tuotteita Suomessa, Norjassa ja Virossa.

Tilaa B:hard-mallipalat ja tutustu tuote-esitteeseen

Jalkalistat ja porrasnokat B:hard-puulattioiden sävyissä

B:hard-puulattian asennus- ja hoito-ohjeet

 

Uivan kalanruotolattian asennus poikkeaa perinteisestä alustaan liimattavasta kalanruodosta. Lue koko asennusohje huolellisesti ennen asennuksen aloittamista. Tehtaan tuotevastuu ei koske tuotteita, joita ei ole asennettu ohjeiden mukaisesti. Asennusvideo

Jotta aito puulattiasi ilahduttaisi sinua pitkään, on tärkeää, että hoidat sitä oikein. Puhdistaminen oikeilla pesuaineilla pitää puulattian pinnan hyvässä kunnossa ja helppona puhdistaa. Lattian pintaa naarmuttavien hiekan, leivänmurujen ym. vastaavan säännöllinen imurointi on ensiarvoisen tärkeää. Suosittelemme myös huopatassuja huonekalujen alle.

Öljytylle puulattialle on omat pesuaineensa, jotka sekä puhdistavat että hoitavat lattian öljypintaa. Yleispesuaine tai vastaava liuottaa lattian pintaa suojaavaa öljykerrosta, jolloin lika imeytyy puun pintaan ja lattia on hankala pitää puhtaana. Huoltoöljyämisen tarve riippuu kulutuksesta. Sen tarve on helppo selvittää pisaratestin avulla, johon opastusvideo löytyy alta.

Lakatun lattian voi puhdistaa lakatulle puulattialle tarkoitetulla pesuaineella tai käsinpesuun tarkoitetulla tiskiaineella. Älä puhdista lakattua puulattiaa puhdistusaineella, joka sisältää ammoniakkia. Se voi vahingoittaa lakkapintaa ja muuttaa sen maitomaiseksi.

INNOfloor vuokraa lattianhoitokonetta ja meiltä saa kaikki lattian puhdistamiseen ja huoltoöljyämiseen tarvittavat aineet ja tarvikkeet.

 

 

Videot

Öljytyn puulattian pisaratesti

 

Miten usein öljytty puulattia tulisi huoltoöljytyä?

Se riippuu lattian kulutuksesta ja puhdistamisesta ja näin ollen vaihtelee käytön ja hoidon mukaan. Huoltoöljyämisen tarpeen voi selvittää yksinkertaisella pisaratestillä. Tiputa lattialle muutama pisara vettä. Jos vesi jää helmeksi lattian pinnalle, siinä on vielä tarpeeksi öljyä suojaamaan puupintaa. Jos vesi leviää lätäköksi tai tekee tumman läntin lattian pintaan, on lattia huoltoöljyämisen tarpeessa. Jos lattian öljypinta on muuten vielä hyvässä kunnossa, voi öljypintaa korjata esim. tahranpoiston jälkeen paikallisesti. Tähän käy esim. OSMO Colorin Hoito- ja puhdistusvahaspray.

B:hard-kalanruotolattian asennusvideo

 

Miten uiva B:hard-kalanruotolattia asennetaan?

B:hardin uivana asennettava kalanruotolattia asennetaan eri tavoin kuin perinteinen alustaan liimattava kalanruotolattia.

Oheiselta videolta voit katsoa vaihe vaiheelta B:hard-kalanruotolattian asennuksen.

 

Tahran poistaminen öljytystä puulattiasta

 

Tahran, joka ei lähde normaalisti pyyhkimällä, voi puhdistaa laimentamattomalla öljytylle puulattialle tarkoitetulla puhdistusaineella. Tahran poiston jälkeen lattia on pyyhittävä kostealla pesuaineen poistamiseksi. Jos tahraa on pitänyt hangata voimakkaasti, on lattiaa suojaava öljypintakin saattanut kulua pois. Tällöin puhdistetun kohdan öljypinta on uusittava paikallisesti. Tähän käy esim. OSMO Colorin Hoito- ja puhdistusvahaspray.

 

Öljytyn puulattian hoitoöljyäminen

 

Öljytty puulattia tulee huoltoöljytä tarpeen mukaan. Hyvin öljyttynä se on upean näköinen ja helppo pitää puhtaana. Lattia kaipaa huoltöljyämistä, jos sitä on vaikea saada puhtaaksi tai vedestä jää lattian pintaan tummempi jälki.

Huoltoöljyämisen tarpeen voit selvittää myös pisaratestillä, jossa lattialle tiputetaan muutama tippa vettä. Jos vesi jää helmeksi lattian pinnalle, on lattiassa vielä tarpeeksi puuta suojaavaa öljyä. Jos vesi leviää lätäköksi, on aika suorittaa huoltoöljyäminen oheisen ohjeen mukaan.

Suosittelemme huoltoöljyämiseen tasaisen lopputuloksen varmistamiseksi lattianhoitokoneen käyttöä. INNOfloor vuokraa lattianhoitokonetta ja myy muita puhdistus- ja hoitotuotteita. Kone ja muut tuotteet lähetetään Matkahuollon kautta. Hinnastot löytyvät ylempää tältä sivulta.

 

Lajitelmat

Sävyvaihtoehdot

Referenssit

010 5819 330

info@innofloor.fi

 

Kolmisopentie 16

70780 KUOPIO

FINLAND

Etsi jälleenmyyjä

Tietosuojaseloste