You are on desktop device so, use desktop navigation.

AJANKOHTAISTA

Öljytty B:hard – puulattia ilman synteettisiä ainesosia

Haluatko kotisi lattiaan 100-prosenttisen luonnontuotteen? Kovetettu B:hard-puulattia on öljyttynä täysin puuperäinen tuote, jossa ei ole käytetty minkäänlaista muovia. Myöskään sen asentamiseen ei tarvita liimoja tai kemikaaleja.

Tilanne ei ole sama kaikkien puulattioiden kohdalla. Jos puulattiamateriaali on käsitelty UV-kovetteisella öljyllä tai lakkaamalla, on puulattiassa käytetty väistämättä myös muovia.

Öljytty B:Hard-puulattia mökin lattiassa.
Puulattia täytyy aina käsitellä. Luonnonöljyllä käsitellyssä B:hard-puulattiassa ei ole mitään synteettistä.

Puulattia täytyy käsitellä

Puinen lattia täytyy aina käsitellä jollakin tavalla. Puu on täynnä huokosia, joita pitkin neste on kulkenut puun eläessä. Jos puuta ei suojata minkäänlaisella käsittelyllä, nämä huokoset imevät kaiken lian eikä lattiaa saa puhtaaksi mitenkään.

Puisen lattiamateriaalin suojaamiseksi käytetään esimerkiksi öljyä tai erilaisista aineista muodostuvaa kalvoa, joka tunkeutuu puun huokosiin estäen lian pääsyn niihin. 

Kovetettu B:hard-puulattia on valmistettu siten, että siinä on käytetty pelkästään puuperäisiä ainesosia. Materiaalin kovettaminen tapahtuu käyttämällä woodpowder-menetelmää. Siinä puusta peräisin olevat kovettavat ainesosat imeytyvät puuhun kovan paineen vaikutuksesta aiheuttaen pinnan kovettumisen kolme kertaa alkuperäistä kovemmaksi.

Heräsikö kysymyksiä tai kiinnostuitko kovetetusta B:hard-puulattiasta? Ota yhteyttä!

Puuöljy on aito luonnonöljy

Jos lattiasta halutaan täysin puutuote, käytetään pinnan käsittelyyn luonnonöljyä. Luonnonöljy on perinteinen tapa käsitellä puulattiat, ja sitä on käytetty Keski-Euroopassa jo ensimmäisissä linnojen lattioille asennetuissa parketeissa 1700-luvulla. 

Öljytty kovetettu B:hard-puulattia tuntuu jalan alla erittäin luonnolliselta, sillä puusta erotettu puuöljy on imeytynyt puun sisään eikä puun ja jalan välissä ole minkäänlaista kerrosta. 

Lattiamateriaalien valmistusprosessin nopeuttamiseksi noin 1980-luvulla kehitettiin UV-kovetteiset öljyt. Niissä on jonkin verran öljyä, mutta pääasiassa samoja aineita kuin lakoissakin. 

UV-kovetteinen öljy ei siis tarkalleen ottaen ole öljy. UV-kovetteinen öljy tarkoittaa käsittelyainetta, joka on kovetettu UV-valolla ja tähän tarvitaan aina jokin synteettinen kovete – käytännössä muovi. Jos öljyämiseen on käytetty UV-kovetteista öljyä, on lattiassa siis aina mukana myös jonkinlaista muovia.

UV-kovetusta käytetään sen vuoksi, että sen ansiosta parkettimateriaali saadaan valmistusvaiheessa nopeammin kuivaksi ja pakattua, jolloin valmistusprosessi nopeutuu. 

Öljytty kovetettu B:hard-puulattia tuntuu jalan ja käden alla erittäin luonnolliselta.

Huoltoöljyämisellä kestävä puulattia

Luonnonöljyllä öljytty B:hard on siis täysin puuperäinen tuote, jossa ei ole mitään synteettistä. 

Luonnonöljy vaatii kuitenkin käyttäjältä säännöllisempää huolenpitoa kuin esimerkiksi Forte-lakattu B:hard-puulattia.

Öljytty B:hard-puulattia on huoltoöljyttävä heti asentamisen jälkeen. Näin varmistetaan lattian helppohoitoisuus ja paras kestävyys. Huoltoöljyämiseen voi käyttää joko öljyä tai öljyvahaa. 

Luonnonöljyn etuna on se, että se kuivuu nopeasti ja on kävelykuiva 4–5 tunnin kuluttua. Öljyvaha antaa paremman suojan, mutta sen kuivumiseen kuluu vuorokausi. 

Öljy kovettuu hapen kanssa, joten öljytyn lattian päälle ei kannata heti laittaa esimerkiksi suuria mattoja. Samoin huonekalujen vetäminen lattiaa pitkin ensimmäisen kahden viikon aikana voi aiheuttaa lattian pintaan kiiltäviä jälkiä. Siksi huonekalut kannattaa nostaa paikoilleen.

Huolla luonnonöljyttyä lattiaa oikein

Luonnonöljyllä käsitellyn lattian puhdistamisessa käytetään öljytylle lattialle suunniteltuja pesuaineita, jotta lattiaa suojaavaa öljyä ei poisteta lattiaa pestessä. Öljy kuitenkin kuluu pikkuhiljaa pois, joten lattian huoltoöljyäminen on tärkeää, jotta B:hard säilyy siistinä ja hyvännäköisenä koko vuosikymmenet kestävän käyttöikänsä.

Suosittelemme hoitoöljyämistä ensimmäisinä vuosina vähintään kerran vuodessa ja jatkossa aina tarpeen mukaan.

Meiltä saat vuokrattua öljyämiseen käytettäviä lattianhoitokoneita ja myymme pesuaineita, hoitoöljyä ja muita hoitotarvikkeita.

Kiinnostuitko kovetetusta B:hard-puulattiasta? Tilaa meiltä maksuttomat mallipalat!

Viimeisimmät artikkelit

B:hard on hotelliin hyvin sopiva lattiamateriaali

Hotellin yleisten tilojen ja hotellihuoneiden lattiamateriaali joutuu käytössä ...

Kylmän mökin lattia puusta – kyllä onnistuu! 

Voiko kovetetun B:hard-puulattian asentaa mökille, jossa lämpötilat vaihtelevat? ...

B:hardin asennus on helppoa – lue vinkkimme!

Kovetetun B:hard-puulattian asentaminen onnistuu käsistään kätevältä ihmiseltä varsin ...

Kruunaa asunnon flippaus tyylikkäällä B:hard-puulattialla

Asunnon flippaus on tasapainoilua monen tekijän suhteen. Flippaaminen ...

Keittiön lattia puusta – B:hardilla onnistuu!

Keittiön lattian pitää olla kaunis, kestävä ja miellyttävä kokkaajan jaloille. Kovetettu B:hard-puulattia täyttää vaatimukset.