You are on desktop device so, use desktop navigation.

AJANKOHTAISTA

Kalanruotoparketti vai kovetettu puinen kalanruotolattia?

Kalanruotoparketti ja kovetettu kalanruotopuulattia ihastuttavat ulkonäöllään. Kalanruotokuvio tuo esiin puun syiden luontaisen heijastuksen saaden puulattian pinnan näyttämään elävältä ja tyylikkäältä.

Ei olekaan ihme, että kalanruotolattia on trendikäs valinta. Mistään viime vuosien keksinnöstä ei kuitenkaan ole kyse, sillä ensimmäiset parketit aseteltiin kalanruodon malliin satoja vuosia sitten. Silloin jokainen osa muotoiltiin erikseen, joten asennus vaati paljon aikaa ja varallisuutta.

Bhard Modern Tammi Style Forte_1
Forte-lakattu kovetettu B:hard kalanruotolattia on kestävä valinta myös lastenhuoneeseen.

Kalanruoto ilman parketin vaatimuksia

Nykyisin tyylikkään kalanruotoparketin saa onneksi paljon helpommalla kuin vuosisatoja sitten. Erityisen helposti se onnistuu asentamalla kovetettu B:hard-kalanruotolattia.

B:hard-kalanruotolattia on markkinoiden ensimmäinen puinen kalanruotolattia, joka voidaan asentaa uivalla asennuksella. Uiva asennus tarkoittaa, ettei lattian osia tarvitse liimata alustaan, vaan ne kiinnitetään toisiinsa lukkoponteilla. Silti lattia ei nitise eikä natise.

Ilman liimaa tehtävä asennus tarjoaa monia etuja:

  • Asennus vie vähemmän aikaa ja on sen myötä edullisempaa.
  • Asentaminen onnistuu käsistään kätevältä henkilöltä, ammattilaista ei välttämättä tarvita.
  • Asentamiseen tarvittavasta liimasta ei tule lisäkuluja.

Lukkoponteilla kiinnitettävän B:hard kalanruotolattian asentaminen edellyttää tarkkuutta ja huolellisuutta. Asennusvirheiden korjaamista helpottaa se, että tarvittaessa lattiaa voi asennusvaiheessa purkaa ja osat latoa uudestaan.

Sekä liimattava että liimaton asentaminen edellyttää, että kalanruotolattian alle jäävä pohja on suora, kuiva ja kova. Näin lattiaan ei synny epätasaisuuksia eikä lautojen välille rakoja.

Kalanruotolattian asennuksessa erityisen tyylikkään kokonaisuuden saa lisäämällä reunoille friisilaudat. Tämän näyttävän lattian asentamiseen tarvitaan ammattilainen eikä lattiaa silloin voi asentaa uivana.

Tutustu kovetetun B:hard-kalanruotolattian asennukseen:

Bhard Modern Tammi Style Forte_1
Friisilaudat luovat erityisen tyylikkään viimeisen silauksen kovetettuun B:hard kalanruotolattiaan.

Kovetettu B:hard kalanruotolattia kestää kulutusta

Kovetettu B:hard-puulattia on huomattavasti kestävämpi kuin perinteinen parketti. Kuitenkin sen neliöhinta on vain noin puolet vastaavan näköiseen parkettilattiaan verrattuna.

B:hard kalanruotolattia muodostuu 11 x 129 x 774 millimetrin kokoisista lukkopontillisista laudoista. Tarjolla on oksatonta tammea neljässä sävyssä: luonnon tammi, Diamant, Saphir ja Cotton White. Pintakäsittelyksi voi valita joko öljyn tai kulutusta hyvin kestävän Forte-lakan.

Kalanruotolattiassa on päällimmäisenä tamminen pintaviilu, joka on uudella Woodpowder-menetelmällä saatu kolme kertaa kovemmaksi kuin käsittelemätön tammi.

Siksi tämä kalanruotolattia kestää kulutusta – niin iskuja kuin koiran kynsiäkin – paremmin kuin perinteinen parketti. Sitä ei voi hioa, mutta kovuutensa vuoksi ei tarvitsekaan. Valmistaja antaa B:hardille kotikäytössä 10 vuoden ja julkisissa tiloissa 5 vuoden takuun.

B:hard kalanruotolattian materiaali ei ole herkkä kosteusvaihteluille perinteisen parketin tavoin. Siksi sen voi asentaa sekä vesikiertoisen että sähkölämmitteisen lattialämmityksen päälle.

Actus Emocion HDF tuplakalanruoto Tammi Style öljytty
Actus Emocion tuplakalanruotoparketti tuo upeasti esiin puun syiden luontaisen heijastuksen.

Kalanruotoparkettia jokaiseen makuun

Perinteistä alustaan liimattavaa kalanruotoparkettia etsivälle meillä on tarjolla monenlaisia erinäköisiä kalanruotokuvioita, joita saa sekä massiiviparkettina että kaksikerrosparkettina.

Tanskalaisen Hørningin massiivipuusta tekemässä parketissa on paljon erilaisia vaihtoehtoja. Kalanruotoparketin laudat voivat olla 90-asteisen kalanruodon sijaan sahattu esimerkiksi Chevron-kuvioon 60 tai 45 asteen kulmassa. Valikoimassa on eri dimensioita ja erilaisia puulajeja.

Epico Modern 140 on upea 2-kerroksinen kalanruotoparketti, jonka pinnan tammisäle on 3 mm paksuinen ja runkona on 6 mm HDF-puukuitulevy. Valmistaja on itävaltalainen Stöckl Parkett.

Kaksikerrosparketin kalanruotokuvio muodostuu 9,5 x 140 x 690 millimetrin kokoisista perinteisesti pontatuista laudoista. Saatavana on oksallinen sekä oksaton lajitelma, ja sävyinä ovat luonnon tammi, Diamant ja Saphir joko öljyttynä tai lakattuna.

Valikoimastamme löytyy myös ACTUS Emocion HDF -kalanruotoparketti. Sekin on itävaltalaisen Stöckl Parkettin valmistama liimattava kaksikerrosparketti, jossa on perinteinen pontti. Kalanruotokuvio muodostetaan 9,5 x 90 x 630 mm laudoista.

Laadukkaassa kalanruotoparketissa on HDF-runko ja pinnassa 4 millimetrin paksuinen tammisäle.

Kiinnostuitko kovetetusta B:hard kalanruotolattiasta? Tilaa maksuttomat mallipalat!

Viimeisimmät artikkelit

B:hard on hotelliin hyvin sopiva lattiamateriaali

Hotellin yleisten tilojen ja hotellihuoneiden lattiamateriaali joutuu käytössä ...

Kylmän mökin lattia puusta – kyllä onnistuu! 

Voiko kovetetun B:hard-puulattian asentaa mökille, jossa lämpötilat vaihtelevat? ...

B:hardin asennus on helppoa – lue vinkkimme!

Kovetetun B:hard-puulattian asentaminen onnistuu käsistään kätevältä ihmiseltä varsin ...

Kruunaa asunnon flippaus tyylikkäällä B:hard-puulattialla

Asunnon flippaus on tasapainoilua monen tekijän suhteen. Flippaaminen ...

Öljytty B:hard – puulattia ilman synteettisiä ainesosia

Haluatko kotisi lattiaan 100-prosenttisen luonnontuotteen? Kovetettu B:hard-puulattia on ...